logo

Startpagina / Foto Albums / Statistieken / Stuur een berichtje / Inloggen
door japie


Waar zal ik beginnen?
Bij die bodem natuurlijk!

Zoals je ziet, geen half werk.
Allebei de bodemplaten verwijderd van het chassis en de kokers van de body vervangen.
Tip: Als je de kokers wilt vervangen las dan voor je de oude eruit slijpt ff een hulpstrip net boven de oude om te voorkomen dat de carroserie vervormt.


Wederom een grootte klus, het verwijderen en vervangen van de voorkant.
Alle oude troep wegslijpen ging nog wel, het vergde echter wel wat creativiteit om de boel weer goed te krijgen.
* Bij het openen van de deur bleek dat alle verband verdwenen was en kon ik de deur lukraak op en neer bewegen. Ik heb dus een stuk ijzer vanaf de bevestigingspunten van de schokbrekers naar de bovenste deurhanger moeten bevestigen om dit weer op te vangen.
* De orginele tank paste dus niet meer, het is dus noodzakelijk een andere te plaatsen. Ik heb gekozen voor een oude lpg-tank van 80l. Waarom?
* Doordat de kunstof neus veel lichter is als de oude stalen, bleek het noodzakelijk om (ook voor de wegligging) de voorkant wat te verzwaren. Vandaar die oude (dikwandige stalen) lpg-tank. Zelfs dat was niet voldoende, dus ook nog verlaagd.
* Tevens zit alle elekta open en bloot, de kunstof neus had geen binnenschermen dus dit moest ook afgedekt worden.


Hier weer een klein obstakel, de achterlichten.
Natuurlijk is het prachtig van die "teardrop-taillights", echter er zit maar 1 duplo lamp in. Dat betekent dus een lampje voor remmen en een lampje voor de achterlichten, maar waar stop ik dan de knipperlichten?
Net als bij een amerikaanse auto, gewoon de remlichten gebruiken. (voor wie denkt dat dat eenvoudig is en iets van elektra weet, probeer maar eens een schakeling te verzinnen wetende dat de richtingaanwijzersckakelaar IN het knippercircuit zit, ik had dus 4 relais nodig.)


En last but not least: de carburatie!
Een lel van een tweetraps carburateur van Solex. Hij is afkomstig uit een GSA-GT ofzoiets (kan ook een AMI zijn), in ieder geval is de eerste trap al groter als de orginele carburateur op mijn 1200cc, laat staan met de tweede trap erbij.
Het afstellen was (en is) een waar drama, het heeft me 2 maanden en enkel handenvol sproeiers gekost om hem een beetje goed te krijgen.
Maar in combinatie met de centrifugaal onsteking mag het resultaat er zijn, 120 km/h in 3!!! en dat voor een 1200.
In 4 heb ik hem nog niet voluit getest want echt een goede wegligging heeft ie niet maar 150 was geen probleem.
Kwa vermogen is een 5e versnelling een must, kwa veiligheid zou een 2-bak genoeg zijn.
donderdag, december 22, 2005, 14:34powered by pppBLOG v 0.3.10